إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ مشاركة واحده ] 
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: طريقة عمل المندى بالخطوات من مطبخ مروى الشافعى
مرسل: الثلاثاء مارس 26, 2019 9:59 am 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

طريقة عمل المندى بالخطوات من مطبخ مروى الشافعى



السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته

طريقة عمل المندى بالخطوات من مطبخ مروى الشافعى

صورة

صورة

المقادير
رز بسمتى مغسول ومتصفى
ملعقة صغيرة من بهارات المندى وممكن تستبدليها ببهارات الفراخ
ورق لورا
حبهان صحيح
قرنفل صحيح
قرفة عيدان
بودرة الزعفران او كركم
ملح
فلفل
كمون
فراخ مغسولة كويس جدا وبالجلد بتاعها

صورة

صينية او حلة تنفع تدخل الفرن ونحط فيها الرز البسمتى

صورة

شوربة فراخ متظبط التوابل بتاعتها وبتغلى حطيها على الرز وخدى بالك كل كوباية رز بسمتى بتحتاج كوبايتين شوربة

صورة

حطى كل التوابل ولو معندكيش زعفران حطى كركم ولو عندك مرقة حطى مكعب

صورة

ومعلقة سمن

صورة

صورة

طبق وحطى فيه زيت وملح وملعقة كبيرة بودرة الزعفران او الكركم

صورة

نزلى الفراخ فيهم وادعكيهم كويس

صورة

هنرجع لحلة الرز هنغطيها بطبقتين من ورق الفويل علشان يكون طخين

صورة

بالسكينة اعملى فتحات صغيرة على الفويل من فوق

صورة

هنجيب الفراخ ونحطها على الفويل من فوق

صورة

صورة

هنغطيها بفويل تانى من فوق

صورة

هندخلها بقا فرن سخن على درجة 200 ونسيبها تقريبا ساعة

بعد ساعه هنطلعها وشوفى الفراخ استوت ولا لسة هتحتاج 10 دقايق كمان

صورة

والرز كمان شوفيه هتلاقيه استوى

صورة

كده خلاص شيلى الفراخ فى طبق التقديم

صورة

رصى الرز وحطى الفراخ فوق الرز

صورة

وولعى فحمة وحطيها فى الطبق اللى فى النص وعليه حتة زبدة او زيت

صورة

ونقفلها بسرعه علشان ريحة الفحم تدخل فى الرز والفراخ وسيبيها متغطية 10 دقايق

صورة

هنشيل طبق الفحم ونظبط طبق التقديم

صورة

صورة






دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ مشاركة واحده ] 

أقرا ايضا
الفراخ المكرملة من مطبخ مروى الشافعى بالخطوات
الكفتة المشوية بطعم و ريحة الفحم بالخطوات المصورة من مطبخ مروى الشافعى
تشيكن الاكينج خطوة بخطوة من مطبخ مروى الشافعى
الكبدة المشوية الصح من مطبخ مروى الشافعى بالصور والشرح
ستيك اللحمة بالزبدة و الاعشاب رهيب من مطبخ مروى الشافعى
فراخ تكا كباب مشوية على الطريقة الهندى من مطبخ مروى الشافعى
السدق والكبد والكلاوى والقلوب من مطبخ مروى الشافعى بالصور
طاجن المكرونة بالسجق والجبنة الموتزاريللا من مطبخ مروى الشافعى بالصور
الحمام الكداب بالخطوات المصورة من مطبخ مروة الشافعى
فراخ بلدى محشية رز بالخطوات المصورة من مطبخ مروة الشافعى

تعليمات المشاركة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى
لهلوبه - أعلى

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
ترجم بواسطة phpBBArabia
phpbb_seo