إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 4 مشاركة ] 
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: عجينة التارت الحادق واللاذع shortbread crust
مرسل: الخميس يناير 12, 2012 1:35 am 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

عجينة التارت الحادق واللاذع shortbread crust



عجينة التارت - انواع عجينةالتارت - مكونات عجينة التارت - عجينة التارت الحادق - عجينة التارت اللاذع - shortbread crust - حلويات شرقيه - حلويات غربية - انواع حشوات التارت - تزيين التارت - حلويات لهلوبه

بسم الله الرحمن الرحيم

عجينة التارت الحادق واللاذع
shortbread crust

صورة

عجينة التارت او قاعدة التارت بتعتبر جزء مهم جدا عند عمل التارت ومعظمنا بيعتقد ان وظيفتها بس انها تشيل الحشوة ولكن مهم جدا ان يكون طعمها لذيذ لتتناغم مع الحشوة
وهناك طرق كتير لعمل عجينة التارت وبتختلف باختلاف الحشو يعنى لو الحشو حادق بتبقا ليها عجينة ودى موضوعنا النهاردة غير لما تكون الحشوة مسكرة ودى بيبقا ليها عجينه وهنشرحها فى موضوع مستقل

العجينة دى بتشبه فى طعمها وملمسها الغريبة عشان كدا سميت shortbread ومعناها غريبة

وهيا عجينة سهلة وسريعة وبتاخد فى تحضيرها حوالى 15 دقيقة وبتاخد فى تبريدها 15دقيقة

الكمية اللى هنعملها النهاردة تكفى لعمل تارت فى صينية مقاسها 20_23سم

ولضمان نجاح التارت فى بعض النصائح المهمه
1/لازم ندهن قالب التارت او الصينية بالزبدة لضمان عدم التصاق التارت فى الصينية واخراجها بسهوله
2/لازم نتاكد ان الزبده بتاعتنا باردة ونقوم بتقطيعها قطع صغيرة لضمان اندماجها كويس مع الدقيق
3/ولان طعم عجينة التارت مستمد اساسا من الزبدة فيستحسن اخيار نوع زبدة جيد
4/هنخلط المكونات الجافة اولا ثم نضيف الزبدة ونضربها فى محضر الطعام حتى تتجانس جيدا ولكن نتوقف قبل ان تصير العجينة على شكل كورة
5/هنضع العجينة فى قالب التارت ونفردها فى جوانب القالب والقاع باستخدام اليد او ظهر ملعقة ثم نخرمها بالشوكة لنضمن عدم انتفاخها اثناء التسوية
6/هناك البعض بيضعوا فوق العجينة كمية من البقوليات قبل تسويتها لضمان عدم انكماشها او انتفاخها وللاستعاضة عن هذه الخطوة يمكن وضع العجينة فى الفريزر لمدة 15دقيقة قبل تسويتها
7/يتم تسوية العجينة لمدة 13 الى 15 دقيقة حتى تصبح ذهبية اللون
8/بعد التسوية يجب عزل عجينة التارت عن الحشوة لضمان بقائها مقرمشة ونقوم بالعزل عن طريق دهنها بمربة المشمش او طبقة من الشيكولاته السايحة بعد تبريدها

.............

تعالوا دلوقتى نشوف المقادير
*كوب(130جرام)دقيق
*1/8معلقة شاى ملح
*1/3كوب(35جرام)سكر بودرة
*1/2كوب(113جرام)زبدة باردة غير مملحة مقطعه مكعبات صغيرة

.........

طريقة التحضير

_هندهن قالب التارت ذات القاعدة المتحركةمقاسها20_23 سم بالزبدة

صورة

_فى محضر الطعام هنضع الدقيق والسكر والملح ونخلطهم سويا

صورة

صورة

صورة


_هنضيف الزبدة الباردة ونخلطها مع المكونات الجافه حتى تتكون كتل ونتوقف قبل ان تصير عجينة مكورة


صورة

صورة

صورة






دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: عجينة التارت الحادق واللاذع shortbread crust
مرسل: الخميس يناير 12, 2012 2:48 am 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

_هنصب العجينة لقالب التارت ونفردها فى الجوانب وفى القاعدة باستخدام اصابع اليد او ظهر المعلقة

صورة

صورة

صورة

صورة


_هنخرم العجينة بالشوكة

صورة


_هنغطى العجينة ونضعها فى الفريزر لمدة 15 دقيقة

صورة


_هنسخن الفرن عند درجة 425درجة فهرنهايت (220درجة سيليزية) ونضع قالب التارت على صنية خبيز ونضعها فى الفرن لمدة 13_15دقيقة حتى يصبح لونها ذهبى اللون

صورة

صورة


_هنتركها تبرد تماما ثم نخرجها من القالب

صورة

صورة

صورة


_هندهنا بمربة المشمش او شوكولاته سايحة ويمكن ان تحفظ فى الثلاجة لبضع ايام لحين استخدامها

.............

وبالهنا والشفا




دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: عجينة التارت الحادق واللاذع shortbread crust
مرسل: الخميس يناير 12, 2012 6:55 am 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:25 pm
مشاركات: 10942
مكان: المنصورة

ايه الابداع دة

بارك الله فيكى لهلوبه




لا اله الا الله محمد رسول الله



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: عجينة التارت الحادق واللاذع shortbread crust
مرسل: الخميس يناير 12, 2012 11:15 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة
Dream كتب:

ايه الابداع دة

بارك الله فيكى لهلوبه



تسلمى دريم وان شاء الله دى اساس للتارت وفيه انواع كتير للحشوات والتزيين هبدا انزلها باذن الله




دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 4 مشاركة ] 

أقرا ايضا
التارت بالمربى - الباستا فلورا
عجينة القطايف
عجينة القطايف بالصور
طريقة عمل عجينة القطايف في البيت
طريقة عمل عجينة القطايف مع الشيف نبيل
طريقة عجينة العيش الفينو بحشو الشيكولاتة من مطبخ مروة الشافعى

تعليمات المشاركة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى
لهلوبه - أعلى

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
ترجم بواسطة phpBBArabia
phpbb_seo