إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 3 مشاركة ] 
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: الكاتشب البيتى من مطبخ مروى الشافعى بالصور والخطوات سهلة و لذيذة جدا
مرسل: الأربعاء يناير 25, 2017 6:42 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 12882
مكان: المنصورة
الكاتشب البيتى من مطبخ مروى الشافعى بالصور والخطوات سهلة و لذيذة جدا

بسم الله الرحمن الرحيم

الكاتشب البيتى من مطبخ مروى الشافعى بالصور والخطوات سهلة و لذيذة جدا

صورة

صورة

صورة

الطريقة بقى :
6 حبات من الطماطم حجمهم من وسط لكبير زى الصورة يعنى تقريبا كيلو طماطم ...
فنجان خل ...
فنجان سكر ....
نص معلقة صغيرة من البصل البودر و نص معلقة صغيرة من الثوم البودر. ..
ملح و فلفل أسود ...
ازازة كاتشب فاضية مغسولة و متنشفة كويس
و بس خلاص

صورة

أولا اشترى طماطم حلوة و حمرا و طرية علشان بتفرق فى الطعم و اللون. .. و قطعيها كل طمطماية 4 قطع

صورة

حطيها فى حلة على نار هادية و عليها فنجال صغير من المية ...

صورة

متسبيهاش عينك عليها و قلبى. ..

صورة

الطماطم هتتهرى و تستوى كدة زى الصورة و قلبيها علشان متتلسعش منك احنا حطين مية قليلة و كلوا على نار هادية .

صورة






دورة تعلم التريكو من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: الكاتشب البيتى من مطبخ مروى الشافعى بالصور والخطوات سهلة و لذيذة جدا
مرسل: الأربعاء يناير 25, 2017 6:45 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 12882
مكان: المنصورة

خلاص تمام طلعيها فى طبق تهدى بس 10 دقايق. .

صورة

حطيها فى الخلاط و اضربيها كويس. .

صورة

صفيها فى مصفاة. ..

صورة

مش عوزين التفل و القشر و البزر. . كدة تمام .. شايفة لونها جميل جدااا علشان الطماطم اصلا حمرا و مستوية مش هنحتاج نحطلها اى لون نهائى. و بالمناسبة دة كدة معجون الطماطم ممكن تشلية فى علب أو أكياس فى الفريزر علشان الطبخ ..

صورة

احنا عوزنها للكاتشب رجعيها فى حلة نظيفة تانى على نار هادية ..

صورة

ضيفى الخل ...

صورة




دورة تعلم التريكو من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس

 عنوان المشاركة: Re: الكاتشب البيتى من مطبخ مروى الشافعى بالصور والخطوات سهلة و لذيذة جدا
مرسل: الأربعاء يناير 25, 2017 6:51 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 12882
مكان: المنصورة

و السكر و قلبى ..

صورة

و البصل البودر و الثوم البودر و ملح و فلفل أسود و لو عندك فلفل ابيض يبقى أفضل من الفلفل الأسود و قلبى ..

صورة

على نار هادية و سبيها تغلى و غطيها و عينك عليها متسبيهاش. .. هنسبها تغلى و تتقل. على نار هادية .

صورة

كل شوية شوفى السمك بتعها لغاية ما توصل للسمك دة و خلى بالك هتمسك اكتر لما تبرد و تسقع كدة خلاص شلتها من على النار ...

صورة

حطتها تهدى و تبرد تماما. .. فى المرحلة دى ممكن تدوقيها علشان و هى سخنة طعمها مبيبنش اوى .. بيظهر طعمها لما تهدى و تبرد ... هقولك على حاجة لو حسيتى أنها لسة محتاجة شوية من السكر علشان تقرب من الطعم الحقيقى بتاع الكاتشب ممكن تزودى عليها سكر بودر منخول يعنى معلقة مثلا دة لو احتاجت

صورة

حطيها بقى فى ازازة الكاتشب الاصلية علشان نخدع العيال ... لازم تكون نظيفة و ناشفة. ...

صورة

تجنن و عجبت الأولاد عندى جدااا و مقلتلهمش أن انا العملاها غير بعد ما اكلوا علشان يقولوا الحقيقة . احنا طبعا عوزين نكون متفقين أننا بنحاول نقرب من الطعم الأصلى على قد ما نقدر .. هما بيحطوا مكسبات طعم و حجات كتير مش عندنا فى البيت ... بس و لا بيهمنا احنا جامدين اوى

صورة

لذيذة اوى المشكلة بقى أن الكاتشب البيتى عمرها قصير يعنى آخرها 3 أو 4 أيام فى التلاجة و ممكن تبوظ فطلعى منها على قد.احتياجك و شيلى الباقى فى الفريزر و طلعية وقت ما تحبى علشان متبظش. . و بس خلاص

صورة




دورة تعلم التريكو من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس

إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 3 مشاركة ] 

أقرا ايضا
الرشوف شوربة لذيذة جربوها
شوربة العدس والطماطم سهلة ولذيذة ومليئة بالطاقة
طريقة لتزيين المخلل بالصور
كتب كيفية عمل السلطات كتاب مفيد جدا
سلطة البابا غنوج من مطبخى بالصور

تعليمات المشاركة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى


لهلوبه - أعلى

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
ترجم بواسطة phpBBArabia
phpbb_seo