إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 2 مشاركة ] 
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: خطوات ومقادير بلح الشام بالصور من مطبخ مروى الشافعى
مرسل: الخميس يناير 19, 2017 1:08 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 12841
مكان: المنصورة
خطوات ومقادير بلح الشام بالصور من مطبخ مروى الشافعى

بسم الله الرحمن الرحيم


خطوات ومقادير بلح الشام بالصور من مطبخ مروى الشافعى


صورة

صورة

صورة


المقادير بقى :
2 كوب من المية العادية. ...
2 كوب دقيق ...
نص كباية زبدة....
3 بيضات. . معلش الصورة فيها 4 بيضات بس و انا بعملها كان يا دوب 3 بيضات كفاية اوى ...و معلقة فانيليا سايلة أو كيس فانيليا....
معلقتين صغيرين من النشا....
معلقة صغيرة من الباكنج بودر أو كيس باكنج بودر. ..
معلقة صغيرة من السكر ... و نص معلقة صغيرة ملح ....
معلقتين صغيرين من الخل ....

صورة

حلة على النار حطى فيها كوبيتين المية و الزبدة و سبيهم يغلوا غلوة واحدة.....

صورة

وطى النار و حطى السكر و نص معلقة صغيرة من الملح ....

صورة

و معلقة صغيرة فانيليا أو كيس فانيليا. .و اطفى النار عليها ....

صورة

هاتى الدقيق و حطى علية النشا و الباكنج بودر و قلبيهم ....

صورة






دورة تعلم التريكو من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: خطوات ومقادير بلح الشام بالصور من مطبخ مروى الشافعى
مرسل: الخميس يناير 19, 2017 1:14 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 12841
مكان: المنصورة

حطى خليط الدقيق على المية بالزبدة السخنين و قلبى فى نفس الوقت بسرعة علشان تلم معاكى و تعمل عجينة ...

صورة

هيبقى شكلها كدة .اتلمت كلها و بقت عجينة ..

صورة

حطيها فى طبق تهدى بس شوية علشان نحط عليها البيض .... لازم تهدى و متبقاش سخنة اوى علشان البيض ميستويش. .. أول ما تحسى أنها بقت دافية و مستحملة حرارتها على ايدك يبقى تمام و حطلها البيض.

صورة

هنحط ال 3 بيضات بيضة بيضة و نقلب كويس اووووووى. و بعد ما تخلصى البيض و تعجنيهم كويس حطى بقى الخل و اعجنى تانى كويس ...و لو حستيها بتلزق اوى ادهنى كف ايدك زيت و لميها هتتلم علطول و مش هتلزق ...

صورة

كيس حلوانى بتاع الكريم شانتيية و ال tip الهية البلبلة دى شكلها وردة مقفولة زى الصورة كدة بتكون أحلى شكل لبلح الشام ...

صورة

حضرى بقى طاسة فيها زيت على النار و جمبك مقس أو سكينة مدهونين زيت ....

صورة

اضغطى بقى و نزلى بلح الشام و قصى بالمقص كدة زى الصورة و طبعا بالطريقة دى هتقدرى تتحكمى فى طول بلح الشام و حولى تخليهم كلهم قد بعض فى الطول

صورة

خلى النار هادية شوية علشان يستوى من جوة و لونة يبقى ذهبى جميل من برة ....

صورة

طلعية علطول من الطاسة على الشربات الهوة زى بتاع الكنافة و الزلابية الصورة الجاية فيها مقادير الشربات كنت نزلتها قبل كدة فى طريقة الزلابية

صورة

صورة

بس خلاص بيقرمش من برة

صورة

جااااااامد و رشيت علية من فوق شوية فسدق يم يم

صورة




دورة تعلم التريكو من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس

إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 2 مشاركة ] 

أقرا ايضا
أسهل و اسرع و أنجح طريقة لكيك شيكولاتة من مطبخ مروى الشافعى
كيك الايس كريم بطريقة سهلة جدا من مطبخ مروى الشافعى
الجلاش الملفوف محشى بالمهلبية اللذيذة بالصور بطريقة مروى الشافعى
بلح الشام
المولتن كيك بالصور والخطوات من مطبخ مروة الشافعى
طريقة عمل بلح الشام
حلويات شرقية وطريقة عمل بلح الشام للشيف حسن
طريقة مروى الشافعى لعمل السينابون الخطير بالخطوات المصورة
البانكيك من مطبخ مروة الشافعى بالخطوات والصور
طريقة عجينة العيش الفينو بحشو الشيكولاتة من مطبخ مروة الشافعى

تعليمات المشاركة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى


لهلوبه - أعلى

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
ترجم بواسطة phpBBArabia
phpbb_seo