إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 5 مشاركة ] 
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور
مرسل: الخميس مارس 30, 2017 10:30 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 12795
مكان: المنصورة
الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور

بسم الله الرحمن الرحيم

الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور

صورة

صورة

صورة

المقادير بقى :
4 كبيات دقيق.
كباية و ربع لبن دافى.
ربع كباية زبدة سايحة.
3 معالق كبار زيت. .
بيضة.
معلقة كبيرة خميرة.
2 معلقة كبيرة سكر.
معلقة صغيرة ملح.

صورة

حطى السكر و الخميرة على الدقيق زى اى عجين بنعملوا....

صورة

حطى البيضة و الزيت على الزبدة السايحة و اضربيهم بالشوكة

صورة

حطيهم على الدقيق ..و اعجنى ..

صورة

هيبقى شكل الدقيق كدة زى الصورة

صورة






دورة تعلم التريكو من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور
مرسل: الخميس مارس 30, 2017 10:35 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 12795
مكان: المنصورة

انزلى علية باللبن الدافى. .و اعجنى.

صورة

بعد ما اتلمت معاكى العجينة حطى الملح و اعجنى تانى. .

صورة

نزلى العجينة على الرخامة و اعجنى فيها كويس مش أقل من 10 دقايق. .. عوزنها طرية جدااا

صورة

حطيها فى بولة مدهونة زيت خفيف و غطيها و سبيها تخمر ساعة أو ساعة و نص لغاية ما يتضاعف حجمها.

صورة

عقبال ما العجينة تخمر هنحضر حشو العجوة طاسة على النار حطيت فيها
3 معالق كبار من العجوة .اشتريت العجوة من السوبرماركت. .. حطيت عليها 3 معالق كبار مية و سبت العجوة تسيح مع المية

صورة

و بعد كدة حطيت معلقة زبدة صغيرة و تقلبية و خلاص كدة تمام حشو العجوة بالطريقة دى ينفع فى أى حاجة. . كحك أو منين أو قراقيش أو قرص أو معمول هتكون تحفة و طرية و تجنن

صورة

خلص معجون العجوة

صورة




دورة تعلم التريكو من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس

 عنوان المشاركة: Re: الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور
مرسل: الخميس مارس 30, 2017 10:39 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 12795
مكان: المنصورة

نرجع العجينة خلاص خمرت. . ادهنى الكونتر زبدة على زيت ...

صورة

انزلى بالعجينة و افرديها بأيدك على شكل مستطيل. .

صورة

لفيها رول

صورة

ادهنيها تانى زبدة و زيت ....

صورة

قسميها كور مقاس واحد و ادهنى الكور من فوق بردوا بخليط الزبدة مع الزيت علشان وشها مينشفش و يشقق. ..

صورة

هاتى كورة من العجين و خلى صوبعك فيها شوية زيت و افرديها. ...

صورة

كملى فرد بالنشابة.

صورة

ادهنى تانى

صورة

هنطبق العجين بقى كدة ...

صورة




دورة تعلم التريكو من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس

 عنوان المشاركة: Re: الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور
مرسل: الخميس مارس 30, 2017 10:44 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 12795
مكان: المنصورة

و كمان كدة زى الصور هيبقى شبة المطبق. .

صورة

خلصت كمية العجين كلها بنفس الطريقة. ..

صورة

هاتى واحدة منهم و افرديها بالنشابة على شكل مستطيل ...

صورة

بعد الفرد قطعتها بالسكينة بالطول علشان تعملى 2 باتية

صورة

حطى بقى حشو العجوة

صورة

و ممكن تحشيها جبنة فيتا. أو أى حشو فى الدنيا ينفع. يعنى مثلا لحمة مفرومة أو فراخ أو تونة أو سبانخ بالجبنة أو مربى أو شيكولاتة اى حاجة هتنفع

صورة

لفى بقى العجين كدة رول زى الصورة و خلى بالك كل ما العجين يكون رقيق هيخلى الباتية مورق و يجنن

صورة




دورة تعلم التريكو من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس

 عنوان المشاركة: Re: الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور
مرسل: الخميس مارس 30, 2017 10:48 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 12795
مكان: المنصورة

خلصت الكمية كلها رصيها فى صينية الفرن و سبيها تخمر تانى تقريبا نص ساعة و بعد كدة حضرى طبق فية بيضة و عليها معلقة لبن و نقطتين من الخل و اضربيهم علشان ندهن بيهم وش الباتية .. الخل هيضيع الزفارة من البيض

صورة

ادهنى الباتية بالبيض و رشى بقى عليهم سمسم أو حبة البركة أو جبنة مبشورة مثلا

صورة

فى فرن سخن على درجة 180 دخلى الصوانى تقريبا 25 دقيقة فى الرف الفى النص و تبعية اول ما تلاقى الباتية من تحت اخد لون يبقى استوى افتحى علية الشواية من فوق علشان ياخد لون خفيف .

صورة

خلاص الله اول ما يطلع بقى رشى علية مية ببخاخ أو بأطراف صوبعك على الباتية كلوا و غطية بفوطة نظيفة 10 دقايق بس.

صورة

يجنن أحلى طريقة للباتية رهيب و بنفس العجينة دى اعملى أحلى كرواسون مورق خطير




دورة تعلم التريكو من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس

إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 5 مشاركة ] 

أقرا ايضا
الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور
الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور
الفطير باللحمة على البوتجاز من مطبخ مروة الشافعى الطريقة بالتفصيل و الصور
ساندوتش الجبنة البيضاء والخضروات اللذيذ
برك بالجبنة ، طريقة تحضير برك الجبنة خطوة بخطوة فيديو
بوريك الجبن بالفرن ، طريقة عمل بوريك الجبنة فى الفرن
البيتزا المحشية من مطبخ منال العالم
المناقيش من مطبخى مروى الشافعى بالجبنة و الزعتر الناشف الطريقة بالتفصيل و الصور
برك بالجبنة ، خطوات عمل برك الجبنة ، وصفة برك بالجبنة
الرولات ... بالصور

تعليمات المشاركة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى


لهلوبه - أعلى

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
ترجم بواسطة phpBBArabia
phpbb_seo